VOETBAL15 mrt '15 14:35

Heracles wervelt langs ADO Den Haag

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Heracles Almelo heeft met een belangrijke overwinning bij concurrent ADO Den Haag de veilige vijftiende plaats in handen genomen.

ANP
ANP

Heracles staat door de zege twee punten boven het nu als zestiende geklasseerde Go Ahead Eagles. ADO Den Haag blijft veertiende, maar ziet Heracles tot op drie punten naderen.

Beide ploegen maakten er op de vroege zondagmiddag een spektakel van in Den Haag. Binnen twee minuten lag de bal al in het doel voor de thuisploeg, maar Wilson Eduardo had in buitenspelpositie gescoord. Uit de tegenaanval bracht Wout Weghorst de bezoekers na vier minuten wél op voorsprong. Zijn kopbal uit een hoekschop kon door Aaron Meijers net niet van de lijn gehaald worden.

Heracles kreeg in tien wervelende minuten via afstandsschoten van Denni Advic en Weghorst kansen direct afstand te nemen, maar daarna werd ook ADO gevaarlijk met onder meer een schot van Roland Alberg. Even later miste Michiel Kramer de bal in een overvol doelgebied en schoot Vito Wormgoor in het zijnet.

Rebound

In het slot van de eerste helft kwam de thuisploeg dan toch gelijk via Mike van Duinen, die raak kon schieten toen doelman Castro een voorzet van Meijers voor zijn voeten tikte. Een ontketend ADO joeg direct op meer, maar werd gehinderd door het rustsignaal.

De tweede helft begon even energiek als de eerste was geëindigd met kansen aan beide zijden. Heracles werd sterker en scoorde tien minuten na rust ook. Brahim Darri raakte na een mooie actie de paal, waarop Avdic de rebound binnenschoot.

Hands

Halverwege de tweede helft herhaalde Heracles deze aanvalsopzet. Dit keer raakte Darri, naar binnen trekkend vanaf de linkerflank, met zijn schot de lat en in plaats van de net gewisselde Avdic was zijn vervanger Iliass Bel Hassani attent: 1-3.

ADO wilde daarna nog een strafschop wegens hands en Kramer en Weghorst raakten de paal, maar gescoord werd er niet meer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen