VOETBAL12 mrt '15 16:39

Trainer Bosz blijft bij Vitesse

Auteur: ANP Nieuws

ARNHEM (ANP) - Peter Bosz is ook volgend seizoen nog trainer van Vitesse.

ANP
ANP

De oefenmeester heeft donderdag zijn aflopende contract bij de club uit Arnhem met één seizoen verlengd. ,,Ik heb het in Arnhem goed naar mijn zin en ik kan met een goede staf en selectie werken'', motiveerde Bosz zijn besluit. ,,Ik heb ook steeds laten doorschemeren dat ik hier wilde blijven.''

Bosz tekende in de zomer van 2013 een tweejarig contract bij Vitesse, als opvolger van Fred Rutten. Hij kreeg vaak complimenten over de aantrekkelijke speelwijze van de Gelderse club. Vitesse eindigde vorig seizoen als zesde in de eredivisie. De club bekleedt op dit moment ook de zesde plaats op de ranglijst.

Mo Allach, technisch directeur van Vitesse, is blij met de contractverlenging van de hoofdtrainer. ,,Peter Bosz past in de voetbalfilosofie van Vitesse, waarin wij aanvallend en aantrekkelijk voetbal willen spelen. Ook speelt Peter een belangrijke en inspirerende rol in de verdere voetbaltechnische ontwikkeling van de club."

Bosz debuteerde als profvoetballer voor Vitesse. Hij voetbalde drie seizoenen in de eerste divisie met de club. Daarna kwam hij uit voor AGOVV, RKC, Toulon, Feyenoord, het Japanse JEF United, Hansa Rostock en NAC Breda. Bosz speelde acht interlands voor het Nederland elftal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen