VOETBAL4 mei '15 09:51Aangepast op 4 mei '15 11:07

FC Oss zet Boessen op non-actief

Auteur: ANP Nieuws

OSS (ANP) - Wil Boessen is niet langer de trainer van FC Oss.

Archiefbeeld. ANP
Archiefbeeld. ANP

De 51-jarige coach is maandag door de directie van de formatie uit de Jupiler League op non-actief gezet. Onder Boessen pakte Oss dit seizoen de titel in de derde periode, waardoor de ploeg na dit seizoen mag meedoen aan play-offs om promotie naar de eredivisie. Wel verloor Oss de laatste vijf competitieduels.

De club had het contract van Boessen eerder dit seizoen graag willen verlengen, maar beide partijen kwamen er niet uit. De sfeer werd daarna volgens voorzitter Bert Zwanenburg steeds minder. Hij spreekt op de website van de club over een ,,intern onhoudbaar spanningsveld''. ,,Overal lazen en hoorden we hoe ambitieloos FC Oss wel niet was en wie de reden was achter het tot op dit moment zo succesvolle seizoen. Er is echter maar één reden waarom de samenwerking niet werd voortgezet en dat was dat Wil Boessen meer geld wilde dan FC Oss zich wenste te veroorloven'', aldus Zwanenburg.

Klaas Wels, Rein Baart en hoofd scouting Marcel van der Sloot zitten de resterende duels van Oss op de bank. Na dit seizoen staat Reinier Robbemond voor de groep. Hij is nu nog coach van Jong AZ.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen