VOETBAL28 mei '15 04:09

UEFA vergadert onder hoogspanning in Zürich

Auteur: ANP Nieuws

ZÜRICH (ANP) - De leiders van de Europese voetballanden komen donderdag bij elkaar in Zürich.

EPA
EPA

Een dag voor het congres van de FIFA, waarop de voorzitter voor de komende vier jaar wordt gekozen, zal de UEFA zijn strategie bepalen. Het 65e congres van de wereldvoetbalbond staat onder hoogspanning sinds de arrestatie van zeven kopstukken op woensdag. De Amerikaanse en Zwitserse justitie maken serieus werk van de verhalen over omkoping en corruptie die al jarenlang de ronde doen rondom de FIFA en zijn overgegaan tot actie.

In tegenstelling tot de Nederlandse bond KNVB wil het bestuur van de UEFA dat de voorzittersverkiezing van de FIFA vrijdag niet doorgaat. De Europese voetbalbond riep woensdagavond na beraad in Warschau op de verkiezing met een halfjaar uit te stellen. De UEFA dreigt bovendien het FIFA-congres te boycotten. ,,Het komende congres dreigt uit te lopen op een farce. Daarom moeten de Europese bonden goed nadenken of ze dit congres wel willen bijwonen en zo willen bijdragen aan een systeem dat uiteindelijk het voetbal zal vermoorden'', zei secretaris-generaal Gianni Infantino.

Sepp Blatter, die sinds 1998 aan de macht is bij de FIFA, neemt het vrijdag op tegen Ali bin Al-Hussein. De Jordaanse prins kan rekenen op de steun van een groot deel van Europa.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen