VOETBAL8 nov '15 03:37

Feyenoord en Ajax weer in de Kuip

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord en Ajax staan zondagmiddag voor de tweede keer in anderhalve week tegenover elkaar in een uitverkochte Kuip.

Het eigen doelpunt van Ajacied Veltman in de bekerwedstrijd Feyenoord-Ajax (ANP)
Het eigen doelpunt van Ajacied Veltman in de bekerwedstrijd Feyenoord-Ajax (ANP)

De thuisclub uit Rotterdam werkte de aartsrivaal uit Amsterdam vorige week woensdagavond uit de KNVB-beker (1-0), met dank aan eigen doelpunt in blessuretijd van Joël Veltman. Nu treffen beide ploegen elkaar voor de titelstrijd in de eredivisie.

Ajax wil revanche voor de bekernederlaag en het wil het verschil met Feyenoord op de ranglijst vergroten tot zes punten. Het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst wil voorkomen dat de koploper verder uitloopt. Feyenoord heeft een fitte selectie. Ajax start de Rotterdamse versie van de klassieker om 14.30 uur zonder de geblesseerde clubtopscorer Anwar El Ghazi. Linksback Mitchell Dijks lijkt wel op tijd hersteld van een liesblessure.

Ajax-supporters zijn nog steeds niet welkom in de Kuip. Zij kwamen zaterdag massaal naar de training om hun spelers met spreekkoren en veel vuurwerk aan te moedigen. Ook de afsluitende training van Feyenoord trok veel bekijks.

Gerelateerde artikelen