VOETBAL24 mrt '15 20:39

Ex-topmannen Juventus ontlopen celstraf

Auteur: ANP Nieuws

ROME (ANP) - Twee voormalige topmannen van Juventus, Luciano Moggi en Antonio Giraudo, hoeven niet langer te vrezen voor een celstraf.

EPA
EPA

Volgens de hoogste rechtsinstantie in Italië is de strafzaak tegen het duo en tegen andere betrokkenen wegens matchfixing in 2006 inmiddels verjaard. ,,Het hele proces is op abnormale wijze uitgevoerd. Het heeft tot niets geleid'', zei Moggi dinsdag na het voor hem positieve vonnis.

Het schandaal leidde tot een gedwongen degradatie van Juventus in 2006. De roemrijke club moest ook de landstitels van 2005 en 2006 inleveren. Moggi en Giraudo werden destijds schuldig bevonden aan onder meer illegale praktijken rond de aanstelling van scheidsrechters.

In 2011 veroordeelde een rechtbank in Napels Moggi tot een celstraf van vijf jaar en vier maanden. Hij ging tegen dit vonnis in beroep. Later werd deze straf teruggebracht tot twee jaar en vier maanden. Nu is er dus helemaal geen termijn voor detentie meer over. De inmiddels 77-jarige Italiaan heeft altijd zijn onschuld bepleit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen