VOETBAL20 aug '15 12:11

Otamendi van Valencia naar Manchester City

Auteur: ANP Nieuws

MANCHESTER (ANP) - Manchester City heeft een nieuwe topaankoop gedaan.

EPA
EPA

De Engelse club heeft donderdag de Argentijnse verdediger Nicolas Otamendi vastgelegd. Hij komt voor een bedrag van naar verluidt 45 miljoen euro over van Valencia en heeft volgens City voor vijf jaar getekend.

Trainer Manuel Pellegrini roemde zijn 27-jarige aanwinst: ,,Otamendi was vorig seizoen zonder twijfel de beste verdediger in de Spaande liga, dus het spreekt voor zich dat ik zeer blij ben met zijn komst.''

De speler is niet de duurste aankoop van City deze zomer. Voor Raheem Sterling legde de Britse club zo'n 68 miljoen euro neer. Otamendi is de zesde Argentijn in de selectie van Pellegrini. ,,Hij is sterk, heeft een fantastische tackle en is technisch erg goed. Ik weet zeker dat hij goed past in onze groep'', aldus de trainer over de international. Otamendi maakte ook al furore bij FC Porto. Met die Portugese club veroverde hij drie landstitels en in 2011 de Europa League.

Hij maakte in 2010 zijn debuut in het Argentijnse elftal onder Diego Maradona, de bondscoach van destijds. De verdediger speelde op het WK van 2010 in Zuid-Afrika, maar ontbrak vorig jaar op het WK in Brazilië. Otamendi was er dit jaar wel weer bij op de Copa America, waar Argentinië de finale bereikte.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen