VOETBAL23 jul '15 21:54

Feyenoord lekker hapje voor Southampton

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft donderdagavond in de officiële openingswedstrijd van het seizoen een ruime nederlaag geïncasseerd.

ANP
ANP

De Rotterdamse ploeg verloor in de uitverkochte Kuip met 0-3 van Southampton, de club van oud-trainer Ronald Koeman en de oud-spelers Jordy Clasie en Graziano Pellè. Feyenoord ging afgelopen zaterdag in de oefenwedstrijd tegen eerstedivisieclub VVV-Venlo ook al onderuit (1-2).

Southampton won tijdens de Nederlandse oefentournee eerder van FC Groningen (0-3) en Quick'20 (0-10). De Engelse club bereidt zich voor op de thuiswedstrijd volgende week donderdag tegen Vitesse in de derde voorronde van de Europa League. Doelman Maarten Stekelenburg, veelvuldig uitgefloten vanwege zijn verleden bij Ajax, hield bij Southampton zonder veel problemen de nul.

Voor het begin van de wedstrijd stond Feyenoord uitgebreid stil bij het vertrek van ex-aanvoerder Jordy Clasie, die eerder deze maand naar Southampton verhuisde. Het 'kind van de club' hield het bij de warme ontvangst in De Kuip niet droog. De geliefde middenvelder speelde een ingetogen wedstrijd en mocht na ruim een uur naar de kant.

Machteloos

Met de nieuwe aanvoerder Dirk Kuijt in het centrum van de aanval en de bonkige Colin Kazim-Richards als verrassende linksbuiten speelde Feyenoord een matige eerste helft. De thuisploeg, nog zonder centrale verdediger Sven van Beek, bleek defensief behoorlijk kwetsbaar. Met een ruststand van 0-1 kwamen de Rotterdammers nog goed weg. Vijf minuten voor de rust opende Graziano Pellè, van wie Feyenoord een jaar na zijn vertrek ook nog afscheid nam, de score na goed voorbereidend werk van Dusan Tadic (ex-FC Twente).

Na de rust toonde Feyenoord wat meer inzet en beleving. De thuisploeg bleef echter aanvallend tamelijk machteloos. Met een fraaie kopbal tilde verdediger Maya Yoshida de stand na een uur naar 0-2. Nadat Jens Toornstra op de buitenkant van de paal had geschoten, bepaalde Juanmi de eindstand op 0-3.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen