VOETBAL26 sep '15 20:35

FC Utrecht en Cambuur gelijk in spektakelstuk

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - SC Cambuur had de eerste overwinning van het seizoen zaterdag bijna binnen, maar de Friese ploeg mocht uiteindelijk bij FC Utrecht nog blij zijn met een punt.

ANP
ANP

Het geplaagde elftal van trainer Henk de Jong speelde de laatste tien minuten met een man minder, nadat keeper Harm Zeinstra met rood uit het veld was gestuurd. Het spektakelstuk waarin de kansen steeds wisselden leverde geen winnaar op: 3-3.

Met Cambuur trof FC Utrecht zijn 'angstgegner', waarvan het liefst vijf van de voorgaande zes duels had verloren. De ploeg uit Leeuwarden was dit keer echter met weinig zelfvertrouwen naar De Galgenwaard gekomen. Het elftal van De Jong is defensief kwetsbaar, kreeg al twintig doelpunten tegen en pakte pas twee punten. Cambuur werd doordeweeks ook nog uitgeschakeld in het bekertoernooi, al hield het zich aardig staande bij landskampioen PSV (3-2). De geel-blauwe formatie had zaterdag echter de juiste manier gevonden om FC Utrecht te bestrijden.

Halverwege de eerste helft kwam Cambuur verdiend op voorsprong via Bartholomew Ogbeche (0-1). FC Utrecht kon daar amper iets tegenover stellen. Met Kevin Conboy op de plek van de zwakke linksback Louis Nganioni kwam de thuisploeg, dat de geschorste topschutter Sébastien Haller miste, na rust aanzienlijk feller uit de startblokken. Aanvoerder Willem Janssen drukte het plotselinge veldoverwicht uit in de gelijkmaker, maar de thuisclub vergat daarna door te drukken. Cambuur nam na een uur opnieuw de leiding via Ogbeche. Toen Sander van de Streek even later ook de 1-3 binnenschoot, leek Cambuur eindelijk de eerste overwinning te gaan behalen.

In de slotfase ging het echter weer mis bij de geplaagde Leeuwarders. Eerst zorgde Nacer Barazite voor de aansluitingstreffer en in de 79e minuut wees scheidsrechter Edwin van de Graaf naar de stip toen doelman Zeinstra de doorgebroken Kristoffer Peterson onderuit haalde. Zeinstra moest met rood van het veld, Janssen schoot de strafschop langs reservekeeper Leonard Nienhuis: 3-3. Met tien man bleef Cambuur ternauwernood overeind.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen