VOETBAL17 nov '15 16:21

Ajax verscherpt controle ArenA na aanslagen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Ajax gaat de controles rond de thuiswedstrijd van zaterdag tegen SC Cambuur aanscherpen.

ANP
ANP

Reden daarvoor zijn de bloedige aanslagen van afgelopen vrijdag in Parijs. ,,Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Parijs hebben we dit besloten na overleg met mensen van politie, gemeente, ArenA en Openbaar Ministerie'', vertelt een woordvoerder van de club uit Amsterdam.

Bezoekers van de wedstrijd moeten zich niet alleen kunnen legitimeren. Ze kunnen ook gefouilleerd worden. Ook zullen er extra controles op voertuigen en tassen plaatsvinden. ,,We vragen onze fans eerder naar het stadion te komen'', verklaart de woordvoerder. ,,Het zal langer duren voordat iedereen op zijn of haar plaats zit. Het is voor ons allemaal van belang dat iedereen voor de aftrap in het stadion is.''

Ook bij Feyenoord is er sprake van verscherpt toezicht, laat de club dinsdag weten. Wat dat precies inhoudt, wil de club niet zeggen. ,,We wijden nooit uit over veiligheidsmaatregelen. Ze zullen ook niet zodanig van aard zijn dat de supporters daar echt iets van merken. Dit lijkt vooralsnog niet nodig'', aldus de club, die zondag in De Kuip tegen FC Twente speelt.

Gerelateerde artikelen