VOETBAL24 sep '15 16:30

Koeman: Clasie niet inzetbaar tegen Swansea

Auteur: ANP Nieuws

SOUTHAMPTON (ANP) - Southampton-coach Ronald Koeman kan zaterdag in het duel met Swansea City nog niet beschikken over Jordy Clasie.

ANP
ANP

De middenvelder keerde dinsdag terug op het trainingsveld, maar de wedstrijd tegen de ploeg uit Wales komt nog te vroeg. ,,Jordy traint gewoon met de groep'', liet Koeman donderdag weten. ,,Hij is zaterdag nog niet beschikbaar, maar ik heb goede hoop dat hij er een week later wel bij is.'' Southampton speelt dan tegen Chelsea.

Clasie is al sinds eind juli uit de roulatie door fysieke problemen. De oud-Feyenoorder raakte tijdens de eerste van twee Europese wedstrijden tegen Vitesse geblesseerd aan een hamstring. Amper twee weken later raakte hij bij zijn rentree bij de beloften opnieuw geblesseerd. Hij wacht daardoor nog steeds op zijn eerste speelminuten in de Premier League.

Koeman heeft wel de beschikking over een fitte Graziano Pellè. De Italiaan zat woensdag niet bij de selectie toen Southampton met 6-0 over Milton Keynes Dons heen liep in de League Cup. ,,Hij had wat pijn in zijn linkervoet. Die was ook een beetje opgezwollen, maar hij is klaar voor zaterdag. Vandaag kon hij volledig meetrainen.''

Ryan Bertrand is ook op tijd fit voor het duel met Swansea. Net als Clasie maakte hij dit seizoen nog geen minuten in de Premier League. Florin Gardos en Fraser Forster zitten nog in de ziekenboeg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen