VOETBAL30 sep '15 22:06Aangepast op 30 sep '15 23:25

Nummer 500 voor Ronaldo

Auteur: ANP Nieuws

MALMÖ (ANP) - Cristiano Ronaldo heeft woensdagavond maar weer eens een mijlpaal in zijn imposante carrière bereikt.

EPA
EPA

De Portugees schoot zijn club Real Madrid met twee doelpunten langs Malmö FF in de Champions League: 0-2. Volgens sportstatistiekbureau Infostrada was zijn eerste doelpunt van de avond, zijn vijfhonderdste treffer in 753 officiële wedstrijden. In de slotminuut volgde nummer 501.

Door zijn twee doelpunten staat Ronaldo nu op 82 treffers in de Champions League. De vedette is daarmee de topscorer aller tijden in het belangrijkste Europese clubtoernooi. Hij staat nu vijf goals voor op zijn Argentijnse rivaal Lionel Messi, die door een blessure de komende twee maanden niet kan spelen.

Van de 82 Champions Leaguedoelpunten maakte Ronaldo er 67 voor Real Madrid. Daarmee is clublegende Raúl nu voorbij. Die Spanjaard is met 323 doelpunten in officiële duels voor Real nog wel clubtopscorer, maar Ronaldo heeft er inmiddels ook 323. De Portugees had er wel aanzienlijk minder wedstrijden voor nodig dan Raúl: 308 om 741.

Het lijkt een kwestie van tijd - zeer korte tijd - voor Ronaldo zich ook alleen clubtopscorer van Real mag noemen. De 'Koninklijke' neemt het zondag in de stadsderby op tegen Atlético Madrid.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen