VOETBAL8 nov '15 16:05Aangepast op 8 nov '15 16:22

PSV kritisch op fluitend thuispubliek

Auteur: ANP Nieuws

EINDHOVEN (ANP) - PSV-trainer Phillip Cocu en zijn spelers hebben zondag teleurgesteld en vol onbegrip gereageerd op het uitfluiten van Luciano Narsingh en Adam Maher door het eigen publiek tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (3-1).

ANP Pro Shots
ANP Pro Shots

Narsingh en Maher werden gewisseld en uitgefloten nadat FC Utrecht kort na rust de gelijkmaker scoorde. Hun vervangers Gastón Pereiro en Jorrit Hendrix werden met gejuich en applaus begroet.

,,Jammer dat een aantal van onze fans zich negatief uit over twee spelers. Ik ben daar teleurgesteld over. Ik denk dat iedere speler voor PSV belangrijk is en de beste intentie heeft om de ploeg te helpen. De ene keer speel je de pannen van het dak en de andere keer gaat het moeizamer. Tegen VfL Wolfsburg hebben we juist laten zien dat we heel wat kunnen bereiken als het publiek ons steunt'', aldus Cocu.

PSV-aanvoerder Luuk de Jong vond de reactie van het publiek raar. ,,Je doet je best in het veld voor het team maar je kunt niet iedere keer je dag hebben. Ik vind het jammer dat een boel mensen gaan fluiten. Je verwacht niet dat de fans zo reageren, maar dat ze het team steunen.''

Narsingh zegt dat het gedrag van de fans hem beïnvloedde maar was ook kritisch op zichzelf: ,,Je gaat nadenken en op safe en simpel spelen. Het publiek wil natuurlijk goed voetbal zien en goed was het niet.''

Gerelateerde artikelen