VOETBAL9 aug '15 00:01

Kuijt: overwinning op karakter

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Een overwinning op karakter, zo noemde Dirk Kuijt zaterdag de geslaagde competitiestart van Feyenoord tegen FC Utrecht (3-2).

ANP
ANP

De 35-jarige aanvoerder van de Rotterdammers liep meer dan 11 kilometer, ging voorop in de strijd en zorgde vanaf de stip ook nog eens voor het winnende doelpunt. ,,Alles zat er in'', concludeerde Kuijt, die naar eigen zeggen zelfs een tikkeltje emotioneel was geworden van zijn officiële rentree in De Kuip na negen jaar afwezigheid.

De Katwijker bekende dat het ,,een dubbeltje op z'n kant'' was tegen FC Utrecht, dat bijna de hele tweede helft met een man meer speelde. ,,De naïviteit uit de voorbereiding hebben we omgezet in karakter. Dat is de grootste winst. Nu moeten we daarop doorbouwen. In de beginfase van de competitie zijn de punten het belangrijkste. Want van overwinningen krijg je vertrouwen en van vertrouwen ga je beter spelen. We willen het maximale uit dit Feyenoord halen, een groep met veel talent en kwaliteit. Als je daar een stukje karakter aan kan toevoegen, zijn we zoals vandaag zelfs met tien man tot veel in staat.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen