VOETBAL1 okt '15 18:36

Haps vervangt Brezancic bij AZ

Auteur: ANP Nieuws

ALKMAAR (ANP) - AZ begint donderdagavond voor eigen publiek met één wijziging in het basisteam aan de tweede groepswedstrijd tegen Athletic Bilbao in de Europa League.

ANP
ANP

Trainer John van den Brom geeft links in de defensie de voorkeur aan Ridgeciano Haps boven Rajko Brezancic, die in Alkmaar op de bank plaatsneemt. Verder houdt de AZ-coach vast aan het elftal, dat in de afgelopen twee duels met VVV-Venlo (6-1, beker) en Heracles Almelo (3-1) het basisteam vormde. In het laatste duel met de Tukkers viel Brezancic uit met een lichte enkelblessure.

Athletic Bilbao stuntte anderhalve maand geleden in de eerste wedstrijd om de Spaanse Supercup tegen Barcelona (4-0). In dat thuisduel maakte Aritz Aduriz in de tweede helft een zuivere hattrick. In de return kwam Barcelona niet verder dan 1-1. De start in de competitie verliep daarna niet denderend voor de Baskische club. Met slechts vier punten uit zes duels neemt Athletic op de Spaanse ranglijst momenteel de zeventiende plaats in. Aduriz begint in Alkmaar op de bank.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen