VOETBAL25 nov '15 17:29Aangepast op 25 nov '15 17:48

Bestuur FC Twente onaangenaam verrast

Auteur: ANP Nieuws

ENSCHEDE (ANP) - Het bestuur van FC Twente is ,,onaangenaam verrast'' door documenten die dinsdag zijn opgedoken over de samenwerking met investeringsmaatschappij Doyen.

Archiefbeeld. ANP
Archiefbeeld. ANP

De clubleiding heeft dat woensdag laten weten in een verklaring.

De voormalige voorzitters Joop Munsterman en zijn rechterhand Aldo van der Laan gingen vorig jaar in zee met Doyen. De investeringsmaatschappij betaalde toen 5 miljoen euro in ruil voor een deel van de transferrechten van zeven spelers. Uit de uitgelekte stukken kan worden geconcludeerd dat Doyen wel degelijk invloed heeft op het transferbeleid van Twente, iets wat verboden is en wat de Tukkers altijd hebben ontkend.

In de verklaring zegt het clubbestuur woensdag dat de club qua vertrouwen opnieuw in zwaar weer is gekomen. ,,FC Twente bevindt zich in de moeilijkste fase van haar vijftigjarig bestaan. Het is duidelijk dat er heel veel nodig is om de toekomst van de club zeker te stellen'', aldus het bericht dat is ondertekend door directeur Gerald van den Belt.

Duidelijkheid

De eredivisieclub uit Enschede is druk bezig voetbalbond KNVB zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen en heeft ook het bestuur van Doyen gevraagd om relevante informatie beschikbaar te stellen. De club verwacht eind deze week een beter beeld te hebben over de situatie.

Munsterman en Van der Laan zorgden er met hun ambitieuze plannen voor dat Twente uitgroeide tot een topclub, met de landstitel in 2010 als bekroning. De twee bestuursleden overspeelden echter ook hun hand op financieel gebied. De Tukkers kwamen daardoor in grote problemen. De club kreeg afgelopen seizoen voor straf tot twee keer toe drie punten in mindering en het voortbestaan was zelfs in gevaar. Munsterman stapte in april onder grote druk op, een paar maanden eerder dan de bedoeling was. Zijn trouwe rechterhand Van der Laan schoof door en werd voorzitter van Twente.

Voor Van der Laan was het lek dinsdag reden nu zelf te vertrekken. De licentiecommissie van de KNVB buigt zich over de zaak.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen