VOETBAL26 apr '15 14:31Aangepast op 26 apr '15 14:58

Cambuur verspeelt belangrijke punten

Auteur: ANP Nieuws

DORDRECHT (ANP) - SC Cambuur heeft in de strijd voor een plaatsje in de play-offs voor Europees voetbal belangrijke punten laten liggen tegen degradant FC Dordrecht.

ANP
ANP

Op het kunstgras van de Krommedijk werd het zondag 0-0. Door het resultaat blijft Cambuur op de negende plaats staan.

Beide ploegen begonnen aanvallend en hielden elkaar voor rust goed in evenwicht. De eerste grote kans was voor de Poolse middenvelder Sebastian Steblecki van Cambuur. Een schot dat van richting werd veranderd schampte de paal. De grootste kans voor Dordrecht was voor Everon Pisas, die de bal voorlangs schoot.

Na rust kreeg Cambuur de beste kansen, maar Dordrecht bleef stug verdedigen. Een schot van Mikhail Rosheuvel passeerde de Dordtse doelman Filip Kurto maar raakte de buitenkant van de paal. Spits en clubtopscorer Bartholomew Ogbeche miste twee gigantische kansen op voorzetten van rechts. Cambuur werd in de 71e minuut een strafschop onthouden toen Steblecki op de rand van het strafschopgebied werd neergehaald.

Bank

Bij Cambuur begon Daniël de Ridder op de bank. Vanwege een tik op de training vrijdag was hij niet in staat om een hele wedstrijd te spelen. De oud-Ajacied speelde twintig minuten mee.

SC Cambuur pakt dit kalenderjaar maar heel moeizaam punten in uitwedstrijden. De Friezen wonnen in 2015 nog geen uitduel en boekten zondag pas het tweede gelijkspel buiten het eigen stadion.

Voor FC Dordrecht stond zondag alleen de eer op het spel. De club was vorige week al gedegradeerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen