VOETBAL6 okt '15 14:14Aangepast op 6 okt '15 17:08

Depay bezorgt PSV financiële winst

Auteur: ANP Nieuws

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft afgelopen seizoen een nettowinst geboekt van bijna 3 miljoen euro.

ANP
ANP

De omzet steeg van ruim 63,2 miljoen naar bijna 64,2 miljoen euro. De winst is vooral te danken aan de verkoop van Memphis Depay aan Manchester United. In totaal ontving de club uit Eindhoven voor 39,8 miljoen euro transferinkomsten. Het vertrek van Georginio Wijnaldum naar Newcastle United is in de cijfers niet meegenomen.

Het resultaat wordt gedrukt door in totaal 8 miljoen euro aan bonussen en premies die PSV moest betalen aan spelers en staf voor behalen van de landstitel en het bereiken van de Champions League. ,,Maar die betalen we uiteraard graag'', zei directeur Toon Gerbrands dinsdag in een toelichting op het jaarverslag.

PSV verwacht dit seizoen ongeveer 20 miljoen euro aan inkomsten uit de Champions League en gaat ervan uit dat de omzet daarom verder zal stijgen. Door het behoud van een aantal belangrijke spelers stijgen ook de salariskosten verder. Ook wordt er nog meer geld gestoken in de jeugdopleiding. Er zal winst gemaakt blijven worden, verwacht Gerbrands.

De club verwacht dit jaar bovendien nog uitsluitsel van de Europese Commissie over de veelbesproken deal met de gemeente Eindhoven die in 2011 ruim 48 miljoen euro opleverde. Eindhoven kocht destijds de grond onder het Philips Stadion om PSV te redden maar Brussel begon een onderzoek wegens een vermoeden van verboden staatssteun. PSV vertrouwt nog steeds op een goede afloop maar heeft voor de zekerheid nog altijd 5 miljoen klaar liggen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen