VOETBAL26 nov '15 21:12

Schalke en Sparta Praag geplaatst

Auteur: ANP Nieuws

GELSENKIRCHEN (ANP) - Schalke 04 heeft zich donderdag geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League, op eigen kracht.

EPA
EPA

Daar zag het heel lang niet naar uit. Klaas-Jan Huntelaar slaagde er in Gelsenkirchen maar niet in zijn ploeg voorbij Apoel Nicosia te loodsen. Net toen het duel op 0-0 leek uit te draaien, maakte Eric Maxim Choupo-Moting alsnog de bevrijdende treffer.

Achteraf was die niet eens nodig. Sparta Praag zou de Duitsers namelijk een duwtje in de rug hebben gegeven met de zege op de Griekse concurrent Asteras Tripolis: 1-0. Jakub Brabec scoorde. De Tsjechen kwamen daardoor in groep K op negen punten, waardoor ze samen met Schalke (elf) doorgaan in het Europese toernooi.

Schalke voetbalde allesbehalve goed maar viel wel hartstochtelijk aan. Uitblinker Boy Waterman gaf echter geen krimp in het Cypriotische doel. De Nederlandse sluitpost had veel werk maar redde steeds, tot de 86e minuut. Toen had hij geen antwoord op een inzet van de Kameroener Choupo-Moting: 1-0. Vlak daarna stopte hij nog wel een slechte strafschop van Dennis Aogo.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen