VOETBAL9 aug '15 18:54

Vitesse nog lang niet uitgepuzzeld

Auteur: ANP Nieuws

TILBURG (ANP) - Het lijkt erop dat Vitesse ook dit seizoen te laat klaar is voor de eredivisie.

ANP
ANP

De Arnhemmers speelden zondag in het eerste competitieduel teleurstellend gelijk (1-1) bij Willem II. Afgelopen week werd de ploeg al kansloos uitgeschakeld in de Europa League.

De laatste jaren is het steeds hetzelfde liedje bij Vitesse. De ploeg van Peter Bosz raakt in de zomer steeds een heel contingent spelers kwijt. Dat gat wordt dan weer opgevuld door een handvol nieuwelingen en de coach moet dat maar zien te smeden tot een competitief elftal.

Vorig seizoen leek het erop dat Bosz zijn nieuwe ploeg wel op tijd klaar had. Vitesse voetbalde toen af en toe oogstrelend, maar frappant genoeg bleven punten lang uit. Afgaande op het duel met Willem II en de dubbele ontmoeting met Southampton lijkt Vitesse dit jaar van veel verder te moeten komen. Vaste krachten Davy Pröpper, Marko Vejinovic, Jan-Arie van der Heijden, Bertrand Traoré en Zakaria Labyad verlieten allen de Gelredome.

Huurlingen Chelsea

Vitesse kreeg wel verse krachten terug, onder meer vijf huurlingen van Chelsea, maar automatismen ontbreken nog. Dat werd tegen Willem II pijnlijk duidelijk. De gasten werden vrijwel alleen in de omschakeling gevaarlijk, als het kon profiteren van de individuele klasse van de spelers. Nieuwelingen Milot Rashica, Isaiah Brown stuitten echter op Kostas Lamprou.

Willem II wist lang niet te profiteren van het stroeve spel van Vitesse, maar kwam na een uur toch verrassend op voorsprong. Eloy Room had geen antwoord op een inzet van Erik Falkenburg: 1-0. Vitesse leek daardoor zelfs tegen een nederlaag aan te lopen, maar een kwartier voor tijd werd het toch 1-1. Denis Oliniik schoot raak, maar zorgde ook voor een domper door in blessuretijd een rode kaart te pakken voor een elleboogstoot.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen