VOETBAL27 mei '15 20:44

Sunderland was laatste trainersklus Advocaat

Auteur: ANP Nieuws

SUNDERLAND (ANP) - Dick Advocaat gaat definitief weg bij Sunderland en zal ook niet meer bij een andere club aan de slag gaan als trainer.

Archieffoto EPA
Archieffoto EPA

De 67-jarige Nederlandse trainer heeft dat woensdag gezegd.

,,Op bepaalde momenten in je leven moet je beslissingen nemen. Meerdere clubs hebben mij de laatste tijd benaderd. Maar het was voor mij duidelijk: of ik zou doorgaan bij Sunderland, of ik zou stoppen. Het is dat laatste geworden'', aldus de Hagenaar, die sinds maart actief was als hoofdtrainer van Sunderland. Hij behoedde zijn ploeg voor degradatie. Vorige week sleepte de formatie tegen Arsenal het laatste benodigde puntje binnen (0-0).

,,Ik wil graag voorzitter Lee en de supporters van Sunderland bedanken'', zei Advocaat verder. ,,We hebben er met z'n allen alles uitgehaald en uiteindelijk bereikt wat we wilden. Sunderland was een van de hoogtepunten uit mijn loopbaan.''

Advocaat vertrok november vorig jaar als bondscoach bij Servië. Bij Sunderland volgde hij Gustavo Poyet op. Met die club ging een wens in vervulling: Advocaat wilde graag nog eens in de Premier League werken. Hij had tussen 1998 en 2002 al wel het Schotse Glasgow Rangers onder zijn hoede. Advocaat was ook bondscoach van het Nederlands elftal (in twee periodes), België, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea en Rusland. Hij vierde successen met Zenit Sint-Petersburg en werkte ook als hoofdtrainer bij PSV, AZ, Haarlem, SVV en Borussia Mönchengladbach.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen