VOETBAL3 nov '15 23:01

Real Madrid gelukkig naar laatste zestien

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft in groep A van de Champions League afstand genomen van Paris Saint-Germain.

EPA
EPA

De Spanjaarden wonnen met alle geluk van de wereld de topper met 1-0 en hebben nu tien punten en zijn door naar de laatste zestien. Nacho scoorde in Estadio Santiago Bernabéu. PSG was verreweg de best voetballende ploeg, maar faalde in de afwerking. Sjachtar Donetsk versloeg Malmö FF in Oekraïne met 4-0 en passeerde de Zweden.

PSG viel aan in Madrid, Real scoorde. De sterrenensemble uit Parijs, aangevoerd door Zlatan Ibrahimovic, deed eigenlijk alles goed, kreeg al voor rust ten minste vier keer de kans de score te openen maar de weer fitte Keylor Navas hoefde de bal net als de voorgaande drie CL-duels niet uit het net te halen.

Zijn collega aan de overzijde Kevin Trapp, ook nog niet gepasseerd, wel. De 1-0 was verrassend en kwam letterlijk uit de lucht vallen via de voet van Nacho. Hij schoot met wonderlijk effect uit moeilijke hoek raak. De verdediger stond nog maar zo kort in het veld als vervanger van Marcelo dat Angel di Maria hem zomaar liet lopen.

Pech

In de tweede helft een vergelijkbaar beeld, met Zlatan sleurend en Cristiano Ronaldo loerend. Pas in de slotfase luwde de aanvalswoede van PSG enigszins en kreeg ook Real af en toe offensieve plannen, zonder gevaarlijk te worden. De Franse kampioen bleef beter, maar de pech bleef ook. Di Maria onderstreepte dat door vlak voor het slotsignaal een vrije trap tegen de lat te schieten.

Sjachtar pakte de eerste punten ten koste van Malmö en mag weer aan Europees overwinteren gaan denken.

Gerelateerde artikelen