VOETBAL25 mei '15 16:46

Volendam houdt stand in Eindhoven

Auteur: ANP Nieuws

EINDHOVEN (ANP) - FC Volendam mag zich opmaken voor de strijd om een plek in de eredivisie.

ANP
ANP

De formatie van trainer Hans de Koning speelde maandag het tweede play-offduel met FC Eindhoven met 1-1 gelijk, wat na de zege van vrijdag (2-1) voldoende was. Volendam neemt het later deze week twee keer tegen De Graafschap op. De winnaar van dat tweeluik speelt volgend seizoen op het hoogste niveau.

De nummer vijf van de Jupiler League kwam na een uur op voorsprong door een doelpunt van Brandley Kuwas. De 'Wijdbroeken' leken daarmee op weg ook het tweede duel met de nummer twee te winnen, maar diep in blessuretijd maakte doelman Tom Muyters van Eindhoven nog gelijk. De keeper was bij een hoekschop meegekomen en schoot raak. Een tweede treffer zat er voor Eindhoven niet meer in.

Doelman Theo Zwarthoed van Volendam onderscheidde zich aan het begin van het duel met enkele reddingen, waarna Volendam in de tweede helft meer aandrong. Dat leidde tot de treffer van Kuwas. De Noord-Hollanders hadden het duel vervolgens moeten beslissen, maar het zichtbaar gefrustreerde Eindhoven bleef overeind. De goal van Muyters kwam te laat om nog een verlenging af te dwingen. ,,Het is natuurlijk iets minder als je nog een goal van je collega tegen krijgt, maar ik voelde me erg sterk'', zei uitblinker Zwarthoed bij FOX Sports. ,,Ik denk dat het nu echt gaat leven in Volendam.''

Mocht Volendam promoveren, dan is dat voor het eerst sinds 2008. Het verblijf was toen van korte duur, want de ploeg eindigde als achttiende en daalde direct weer af.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen