VOETBAL6 dec '15 16:34

NEC bekroont inhaalrace met een punt

Auteur: ANP Nieuws

NIJMEGEN (ANP) - NEC en PEC Zwolle besloten zondag een vermakelijke wedstrijd met een gelijkspel (2-2).

ANP
ANP

De bezoekers leken voor rust op weg naar een eenvoudige zege (0-2), maar lieten zich in de tweede helft verrassen tijdens een succesvolle inhaalrace van de thuisclub uit Nijmegen.

Zo houdt NEC een voorsprong van twee punten op PEC in de eredivisie. Het elftal van trainer Ernest Faber kwam ook in punten gelijk met Vitesse, de grote rivaal uit Arnhem.

Marco van Duin verdedigde het doel van NEC. De vierde keeper dankte zijn uitverkiezing aan blessures van Hannes Halldórsson, Joshua Smits en Benjamin Kirsten. Hij kon weinig doen aan de eerste treffer ooit van Trent Sainsbury in de eredivisie. De Australiër was voor rust zelfs nog dichtbij een tweede treffer toen hij de paal trof. PEC Zwolle kwam in de slotfase van de eerste helft alsnog op 2-0. Lars Veldwijk kon scoren omdat hij de bal zomaar voor de voeten kreeg gekopt door Wojciech Golla, de Poolse verdediger van NEC.

Laag tempo

NEC kreeg aanvankelijk de beste kansen op de openingstreffer. Anthony Limbombe verzuimde echter tot twee keer toe doelman Kevin Begois te passeren. NEC was niet alleen slordig met afwerken, de ploeg speelde voor rust ook in een te laag tempo. Dat veranderde in de tweede helft toen de Gelderse club aan een mooie inhaalrace begon. Doelman Begois mocht zich aanrekenen dat Janio Bikel de spanning terug bracht (1-2). Hij had vervolgens ook geen antwoord op een prachtig schot van Limbombe (2-2).

In het laatste half uur hielden beide ploegen uitzicht op een zege. Een doelpaal stond de tweede treffer van Veldwijk in de weg. Limbombe schoot in kansrijke positie naast.

Gerelateerde artikelen