VOETBAL15 mrt '15 16:30

Moeizame zege PSV op FC Groningen

Auteur: ANP Nieuws

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft zondag op weg naar de landstitel weer een horde genomen.

ANP Pro Shots
ANP Pro Shots

De ploeg van trainer Phillip Cocu knokte zich in Eindhoven langs het stugge FC Groningen: 2-1. Niet Memphis Depay of Luuk de Jong, maar de Franse verdediger Nicolas Isimat was dit keer de gevierde man in het Philips Stadion. In de wetenschap dat het nog altijd een comfortabele voorsprong van elf punten op Ajax heeft, gaat PSV volgende week op bezoek bij Feyenoord.

Zo makkelijk als PSV vorige week tegen Go Ahead Eagles voetbalde, zo stroef speelde de Brabantse ploeg tegen FC Groningen. PSV kreeg voor eigen publiek amper grip op het duel. De bezoekers maakten al in de openingsfase duidelijk dat ze niet naar Eindhoven waren gekomen om alleen te verdedigen. Nick van der Velden, de vervanger van de geblesseerde topschutter Michael de Leeuw, was al na een paar minuten dicht bij de openingstreffer. PSV-doelman Jeroen Zoet moest even later ook een inzet van Tjaronn Chery van de lijn halen.

De eerste geslaagde aanval van PSV leverde wel meteen een doelpunt op. Georginio Wijnaldum combineerde met spits De Jong en prikte de bal achter doelman Sergio Padt (1-0). Met die voorsprong op zak kreeg de thuisclub wat meer controle over het duel. De Jong liet echter na de score uit te breiden. Eerst miste de spits een vrije kopkans en even later faalde hij vanaf elf meter, zijn tweede gemiste strafschop op rij. Depay tikte de rebound weliswaar achter Padt, maar scheidsrechter Dennis Higler keurde dat doelpunt af omdat de PSV'er veel te vroeg was in komen lopen.

Vlak voor rust kwam FC Groningen, niet geheel ten onrechte, langszij via Eric Botteghin. De verdediger kopte raak uit een hoekschop van Albert Rusnák (1-1). PSV ging na rust zonder al te veel overtuiging op zoek naar een nieuwe voorsprong, in de wetenschap dat het dit seizoen wel vaker mindere wedstrijden winnend wist af te sluiten. Het doelpunt viel toch weer, uit een hoekschop van Depay. De Jong kopte de bal voor de voeten van Isimat, die uit de draai raak schoot: 2-1.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen