VOETBAL25 sep '15 13:07Aangepast op 25 sep '15 15:11

El Ghazi kiest voor Oranje

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Anwar El Ghazi heeft definitief voor het Nederlands elftal gekozen.

ANP
ANP

De aanvaller met Marokkaanse ouders liet dat vrijdag weten nadat hij was opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje voor de duels in de EK-kwalificatie met Kazachstan en Tsjechië. ,,Ik ben blij met mijn voorselectie voor Oranje. Bij deze heb ik mijn keuze gemaakt. Ik heb er goed over nagedacht en sta er 100 procent achter'', reageerde hij. ,,Mijn ouders, mijn familie, mijn persoonlijke trainer en ook Cristiano Ronaldo adviseerden mij. Ik heb alles in mijn keuze meegenomen."

Het advies van Ronaldo is enigszins opmerkelijk. El Ghazi bezocht zijn grote voorbeeld in mei. ,,Hij vroeg hoe ik er voor stond om voor Nederland te kiezen. Hij zei dat als hij mij was, dat hij dan voor Nederland zou kiezen. Hij zei dat ik het wel zelf moest beslissen en dat mensen altijd een mening hebben. Kies je voor Nederland dan zeggen de Marokkanen dat ik geen echte Marokkaan ben, kies je voor Marokko dan zeggen de Nederlanders 'hé, je bent hier toch geboren en getogen, wat is dat nou?'"

De twintigjarige El Ghazi was al actief voor Jong Oranje. De rechtsbuiten van Ajax mag nog voor de nationale ploeg van Marokko uitkomen totdat hij een officiële interland voor het Nederlands elftal heeft gevoetbald. Hij is op dit moment met zeven treffers topschutter van de eredivisie. ,,Ik ben hartstikke blij dat ik ben geselecteerd voor de voorselectie. Dat is al een eer. Ik doe m'n uiterste best. Wie weet of ik in de definitieve selectie kom."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen