VOETBAL17 aug '15 20:07

Blatter slaat terug naar Chung

Auteur: ANP Nieuws

ZÜRICH (ANP) - De scheidende FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft hard teruggeslagen naar Chung Mong-joon, de Zuid-Koreaanse miljardair die de Zwitser wil opvolgen als baas van de wereldvoetbalbond.

EPA
EPA

Chung leverde maandag tijdens de presentatie van zijn kandidatuur in Parijs stevige kritiek op de FIFA, die hij omschreef als een ,,corrupte organisatie''. Dat schoot bij Blatter in het verkeerde keelgat.

,,Het is op z'n zachtst gezegd heel zorgwekkend dat meneer Chung Mong-joon de FIFA een corrupte organisatie noemt. Terwijl hij toch niet vergeten kan zijn dat hij heel lang vicevoorzitter en bestuurslid van de FIFA is geweest'', aldus Blatter in een verklaring.

De Zuid-Koreaan, grootaandeelhouder van autofabrikant en FIFA-sponsor Hyundai, zat tussen 1994 en 2011 namens de Aziatische voetbalbond in het uitvoerend comité van de FIFA. Chung wil op 26 februari als voorzitter terugkeren bij de mondiale voetbalbond. De 63-jarige Aziaat haalde bij zijn presentatie stevig uit naar Blatter en Michel Platini, zijn voornaamste concurrent bij de FIFA-verkiezing.

Weinig respect

,,De FIFA heeft zo corrupt kunnen worden, omdat een en dezelfde persoon en zijn trawanten veertig jaar de leiding over de organisatie hebben gehad. Absolute macht corrumpeert'', zei Chung over Blatter. Hij opende ook direct de aanval op Platini. ,,Platini was een geweldige voetballer en hij is mijn vriend, maar hij heeft de problemen binnen de FIFA niet serieus genomen. Hij had veel meer moeten doen om de corruptie de bestrijden.''

Blatter reageerde geprikkeld op die persoonlijke aanval. ,,Het getuigt van weinig respect.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen