VOETBAL11 apr '15 20:17Aangepast op 11 apr '15 22:45

Club Brugge verliest van Kortrijk

Auteur: ANP Nieuws

KORTRIJK (ANP) - Club Brugge heeft zich zaterdag laten verrassen door Kortrijk.

Club Brugge-coach Michel Preud'homme. EPA
Club Brugge-coach Michel Preud'homme. EPA

De leider van de play-offs om de landstitel ging met 2-0 onderuit. De eindstand stond na achttien minuten al op het scorebord. Stijn De Smet benutte een strafschop en Brecht Capon verdubbelde de voorsprong van de thuisploeg.

Ruud Vormer en Stefano Denswil speelden de hele wedstrijd voor Club Brugge. Denswil veroorzaakte de strafschop door Capon te vloeren.

AA Gent had zaterdag in de uitwedstrijd tegen Charleroi al kunnen profiteren van de nederlaag van Club Brugge. Bij een zege mocht Gent zich koploper noemen, maar de ploeg van Hein Vanhaezebrouck slaagde daar niet in. Het werd in Charleroi 2-1 voor de thuisclub. Neeskens Kebano zette Charleroi na twaalf minuten op 1-0. Marko Poletanovic leek in de slotfase een punt te redden, maar in blessuretijd zorgde Kebano met zijn tweede voor de zege van de Walen.

Club blijft door de nederlaag van Gent dus aan de leiding, met 34 punten. Gent heeft er twee minder. Anderlecht kan zich zondag aan kop nestelen. Dan moet er wel worden gewonnen van Standard Luik.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen