VOETBAL25 mrt '15 13:49Aangepast op 25 mrt '15 14:13

Nader onderzoek UEFA naar Feyenoord

Auteur: ANP Nieuws

NYON (ANP) - Feyenoord weet voorlopig nog niet welke straf de club krijgt voor het wangedrag van de supporters tijdens de thuiswedstrijd uit de Europa League tegen AS Roma op 26 februari.

ANP
ANP

De tuchtcommissie van de UEFA heeft een inspecteur aangesteld die nader onderzoek verricht naar de gebeurtenissen in De Kuip. De Rotterdamse club is onder meer racistisch gedrag ten laste gelegd. ,,Het is Feyenoord niet bekend wanneer dit onderzoek van start gaat en hoe lang dit gaat duren'', meldt de club woensdag op zijn website.

De Europese voetbalbond heeft Feyenoord al wel een boete van 11.000 euro gegeven voor het gedrag van de fans in de uitwedstrijd in Rome. De aanhang van Feyenoord stak vuurwerk af op de tribunes.

De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA boog zich vorige week donderdag over de zaak-Feyenoord. De Rotterdamse club was aangeklaagd voor racistisch gedrag omdat supporters van Feyenoord een opblaasbare banaan op het veld hadden gegooid in de nabijheid van de Ivoriaanse aanvaller Gervinho van AS Roma.

Verklaring

De Franse scheidsrechter Clément Turpin legde voorts de wedstrijd in De Kuip tijdens de tweede helft voor een kwartier stil, nadat de Feyenoordfans allerlei voorwerpen op het veld hadden gesmeten. Ook daarvoor is de club aangeklaagd, net als voor het blokkeren van trappen in het stadion door supporters.

De nummer drie van de eredivisie, die de wedstrijd tegen AS Roma met 2-1 verloor en daardoor werd uitgeschakeld in de Europa League, had een uitgebreide verklaring opgestuurd naar de UEFA, vooral met als doel de aanklacht van racisme van tafel te krijgen. Tot het papierwerk behoorden ontlastende verklaringen van de Ivoriaanse oud-Feyenoorders Salomon Kalou en Sekou Cissé.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen