VOETBAL5 jan '15 23:53

Maradona kiest Neuer boven Messi en Ronaldo

Auteur: ANP Nieuws

HAVANNA (ANP) - Als voetballer hield Diego Maradona van prachtige dribbels en onnavolgbare acties, maar toch moet de Gouden Bal dit jaar volgens de Argentijnse voetbalvedette naar een doelman gaan.

EPA
EPA

Maradona verkiest de Duitse keeper Manuel Neuer boven de topschutters Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, de andere genomineerden voor de titel wereldvoetballer van het jaar.

,,Neuer verdient de Gouden Bal het meeste'', zei Maradona maandag. De Duitse doelman pakte afgelopen zomer met de 'Mannschaft' in Brazilië de wereldtitel, door Argentinië in de finale te verslaan (1-0). Maradona zag hoe landgenoot Messi in de eindstrijd onzichtbaar bleef. Ronaldo leidde Real Madrid met een recordaantal doelpunten naar winst van de Champions League, maar hij faalde met Portugal op het WK.

Volgens Maradona verdient Neuer daarom volgende week maandag op het FIFA-gala de Gouden Bal. ,,Ronaldo en Messi hebben een jaar pauze'', zei de Argentijn over de twee aanvallers die de afgelopen zes jaar de strijd om de prestigieuze titel domineerden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen