VOETBAL17 feb '15 10:34

Belgische fiscus onderzoekt Rode Duivels

Auteur: ANP Nieuws

BRUSSEL (ANP) - De belastingdienst in België onderzoekt de belastingconstructies van diverse topvoetballers, waaronder Eden Hazard, Thibaut Courtois, Divock Origi en Kevin Mirallas.

EPA
EPA

Dat melden Belgische media dinsdag.

De internationals van de Rode Duivels hebben hun portretrechten ondergebracht in een Luxemburgse vennootschap, waardoor reclame-inkomsten gunstiger belast worden. Dat is op zich legaal, mits de voetballers kunnen bewijzen dat het werkelijke bestuur van de vennootschap in Luxemburg gebeurt.

,,Als de fiscus kan aantonen dat de vennootschap bestuurd werd vanuit België of een ander land, kun je er vanuit gaan dat het geen Luxemburgse vennootschap is en mag je de winst dus ook in België belasten'', zegt professor fiscaal recht Michel Maus tegenover Sporza. ,,Over 100.000 euro portretrechten moet in België 34.000 euro belasting worden betaald. In Luxemburg is 80 procent vrijgesteld, waardoor 20.000 euro wordt belast. Tegen een tarief van zo'n 20 procent is dat een kleine 4.000 euro. Dat is toch een groot verschil."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen