VOETBAL24 nov '15 17:02

Ibrahimovic krijgt Di Maria mee naar Malmö

Auteur: ANP Nieuws

MALMÖ (ANP) - Paris Saint-Germain kan woensdag in de confrontatie met Malmö FF in de Champions League weer beschikken over Angel Di Maria.

EPA
EPA

De Argentijnse vleugelspits is hersteld van de blessure die hem zaterdag aan de kant hield tijdens de gewonnen competitiewedstrijd bij Lorient (1-2). Het duel met de Zweedse club staat vooral in het teken van de tijdelijke terugkeer van Zlatan Ibrahimovic, die opgroeide in Malmö. De topspits heeft een plein in het centrum van de stad afgehuurd, waar iedereen de wedstrijd op grote schermen kan kijken.

Trainer Laurent Blanc kan in het zuiden van Zweden niet beschikken over David Luiz (geschorst), Javier Pastore, Marco Verratti, Ezequiel Lavezzi en Serge Aurier, die allemaal geblesseerd zijn. Gregory van der Wiel maakt wel deel uit van de Franse selectie. Bij winst op de Zweedse kampioen van vorig jaar is 'PSG' verzekerd van een plek in de achtste finales.

In het koude Malmö is iedereen in de ban van het weerzien met Ibrahimovic. De inmiddels 34-jarige spits verliet de club op negentienjarige leeftijd en vierde vervolgens grote successen bij Europese topclubs ,,Zlatan is de beste voetballer ooit van Zweden, we zijn heel trots op hem en op wat hij heeft gepresteerd'', zei Markus Rosenberg, de aanvoerder van Malmö die in de jeugd nog samenspeelde met Ibrahimovic. ,,Hij krijgt een warm welkom.''

Malmö vecht woensdag voor zijn laatste kans op een langer verblijf in de Champions League. ,,We gaan dus voor de winst'', zei trainer Age Hareide vol bravoure. ,,Hopelijk zullen het zware veld en de voorspelde sneeuw het een beetje zwaarder maken voor PSG.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen