VOETBAL26 mei '15 12:07

Spelers Real steunen ontslagen Ancelotti

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (ANP) - Veel spelers van Real Madrid hebben na het ontslag van trainer Carlo Ancelotti hun waardering uitgesproken voor de Italiaanse coach.

EPA
EPA

Topscorer Cristiano Ronaldo zei voor het ontslag al dat hij graag ook volgend jaar met Ancelotti zou werken en deze week lieten ook veel andere spelers via Twitter blijken dat de coach in elk geval in de spelersgroep nog voldoende vertrouwen genoot.

,,Bedankt voor alles", twitterde de Braziliaanse linksback Marcelo. ,,Je bent een geweldige trainer." De Duitse middenvelder Toni Kroos vond het een eer om met Ancelotti te werken, terwijl de Colombiaan James Rodriguez meldde veel geleerd te hebben van de 55-jarige trainer.

Ancelotti was twee jaar trainer in Madrid en had nog een contract tot medio 2016. Vorig jaar won de ploeg voor de tiende keer in de historie het belangrijkste Europese bekertoernooi. Dit seizoen bleven de Madrilenen zonder hoofdprijzen.

Real-voorzitter Florentino Pérez vond het daarom tijd voor een ,,nieuwe impuls". Volgens Spaanse media is Rafael Benitez de voornaamste kandidaat om daarvoor te zorgen. Real wil de nieuwe coach volgende week presenteren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen