VOETBAL7 apr '15 16:50

Sportminister bezuinigt opnieuw op WK

Auteur: ANP Nieuws

MOSKOU (ANP) - De Russische minister van sportzaken Vitali Moetko heeft dinsdag nieuwe bezuinigingsmaatregelen voor het WK voetbal van 2018 aangekondigd.

EPA
EPA

De WK-organisatie schrapte gedwongen door de economische crisis al tienduizenden plaatsen in de stadions. Nu is besloten het aantal hotels drastisch te verminderen. Het gaat vooral om luxe accommodaties in de kleinere speelsteden. Die zijn na het titeltoernooi moeilijk rendabel te maken.

Moetko vertelde dat 25 projecten zijn geschrapt, 23 andere zijn aangepast. Alleen al op de bouw van hotels wordt 27 miljard roebel (435 miljoen euro) bespaard. ,,Het betreft niet de onderkomens voor de gewone supporters'', beloofde Moetko. ,,Alle elf WK-steden hebben hun plannen voor de huisvesting van fans ingediend. Behalve hotels worden ook studentenwoningen aangeboden, maar die moeten nog wel worden gerenoveerd.''

Het WK-budget gaat door de bezuinigen terug naar zo'n 11 miljard euro. Een optimistische raming, vinden velen. De OS 2014 in Sotsji kostten 38,5 miljard.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen