VOETBAL25 mrt '15 08:04Aangepast op 25 mrt '15 15:33

Staking Spaans voetbal afgewend

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (ANP) - Een staking in het Spaanse betaald voetbal is voorlopig van de baan.

ANP
ANP

De profclubs hebben woensdag de Spaanse regering meer tijd gegeven een wet door te drukken die een eerlijker verdeling van de tv-gelden mogelijk maakt. ,,Er moet een wet komen die de verkoop van de televisierechten reguleert'', zei voorzitter Javier Tebas van de Spaanse profliga (LFP) woensdag na spoedberaad in Barcelona.

De clubs hadden gedreigd met een staking in het weekeinde van 18 en 19 april, zodat geen wedstrijden zouden worden gespeeld in de hoogste klassen van het Spaanse voetbal.

De meeste clubs uit de Priméra Division, waaronder titelverdediger Atlético Madrid, Valencia en Sevilla, willen af van het oude systeem in Spanje waarbij de clubs afzonderlijk onderhandelen over de tv-rechten. Op deze manier krijgen de topclubs Real Madrid en FC Barcelona zo'n beetje de helft van de honderden miljoenen euro's aan tv-gelden die jaarlijks in het betaald voetbal binnenkomen.

Een collectieve deal stelt volgens de LFP de clubs in staat meer geld te vragen en een eerlijke verdeling te bewerkstelligen. Als voorbeeld wordt de Engelse Premier League genoemd die onlangs een tv-deal afsloot die de clubs in drie jaar 5,6 miljard euro oplevert.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen