VOETBAL10 mei '15 16:38

AZ stuurt NAC de nacompetitie in

Auteur: ANP Nieuws

ALKMAAR (ANP) - AZ heeft NAC Breda zondag richting de nacompetitie gestuurd.

ANP
ANP

De ploeg van trainer John van den Brom stond voor eigen publiek in Alkmaar lang met 2-1 achter, maar pakte in de slotfase alsnog de winst: 3-2. Daardoor gaat NAC samen met Go Ahead Eagles de nacompetitie in en blijft AZ in de race voor de felbegeerde derde plaats.

Voor beide clubs stond nog veel op het spel en dat leidde tot een vermakelijke wedstrijd in Alkmaar, met kansen over en weer. Ruben Ligeon was in de negende minuut namens de bezoekers uit Breda dichtbij een doelpunt, maar het schot van de rechtsback belandde op de lat. Drie minuten later was het aan de andere kant raak. Steven Berghuis trok vanaf de rechterkant naar binnen, combineerde met Markus Henriksen en knalde de bal met links van grote afstand in de korte hoek langs doelman Jelle ten Rouwelaar: 1-0.

AZ gaf die voorsprong echter in een tijdsbestek van vijf minuten uit handen. Jeffrey Sarpong schoot in de 34e minuut de gelijkmaker binnen na een slimme pass van Mats Seuntjens en kort daarna kwam NAC zelfs op voorsprong via topscorer Adnane Tighadouini. De aanvaller kreeg de bal uit een hoekschop plotseling voor zijn voeten en passeerde doelman Esteban met een bekeken schot (1-2).

Met die stand had NAC ineens weer uitzicht op rechtstreekse handhaving, maar de geel-zwarte brigade gaf dat hoopvolle perspectief in de slotfase weg. Nadat Robert Mühren voor de gelijkmaker had gezorgd, schoot Aron Jóhannsson de thuisclub naar de winst en NAC naar de nacompetitie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen