VOETBAL12 apr '15 14:34

Feyenoord kan tweede plaats vergeten

Auteur: ANP Nieuws

TILBURG (ANP) - Feyenoord kan de sluimerende ambitie om nog tweede te worden in de eredivisie stilaan laten varen.

ANP
ANP

De ploeg van trainer Fred Rutten ontsnapte zondag bij de sterke middenmoter Willem II aan een pijnlijke nederlaag: 2-2.

Door het terechte puntenverlies liep de achterstand op runner-up Ajax op tot acht punten. Over de derde plek hoeven de Rotterdammers, die nu zeven punten los staan van nummer vier Vitesse, zich vooralsnog geen zorgen te maken.

Het duel in Tilburg kwam traag op gang. Beide ploegen kozen voor een voorzichtige opbouw en hadden daarbij moeite om de goed afgeschermde aanvallers in stelling te brengen. Halverwege de eerste helft kwam er wat meer leven in de wedstrijd, met dank aan Willem II dat het meeste in balbezit was en ook het betere van het spel had. Terell Ondaan miste mede door toedoen van Miquel Nelom en doelman Kenneth Vermeer (ex-Willem II) de eerste grote kans van de wedstrijd.

Plichtmatig

Het ietwat plichtmatig ogende Feyenoord kwam na een half uur verrassend op voorsprong. Elvis Manu schoot uit een rommelige situatie pardoes raak, 0-1. Zeven minuten later maakte de thuisploeg alweer gelijk. Uit een hoekschop werkte verdediger Freek Heerkens, de vervanger van de geblesseerde Dries Wuytens, de bal met zijn lichaam het doel in. Vermeer, niet zelden kwetsbaar bij hoge voorzetten, greep niet in, 1-1.

Na de pauze toonde Feyenoord nauwelijks verbetering. Het Rotterdamse spel bleef afwachtend, slordig en voorspelbaar. Met Ondaan als gangmaker maakte het frisse Willem II de meeste aanspraak op een voorsprong. Een kleine serie afstandsschoten en hoekschoppen leverde echter niets op.

Na een uur was Anass Achahbar dicht bij een treffer voor Feyenoord. Uit een vloeiende aanval schoot de kleine spits net over de lat. In de 68e minuut moest hij zijn plaats afstaan aan Jean-Paul Boëtius, die evenmin het verschil kon maken. Na een slippertje van Terence Kongolo, die daarna meteen werd gewisseld, schoot invaller Bruno Andrade hard raak, 2-1. Colin Kazim-Richards voorkwam met een knappe actie de tweede nederlaag dit seizoen tegen Willem II, na de 1-2 in september in De Kuip. Invaller Jens Toornstra was in de extra tijd met een knal van grote afstand nog heel dicht bij de sensationele 2-3.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen