VOETBAL14 mrt '15 20:27

FC Twente wint thuis van PEC Zwolle

Auteur: ANP Nieuws

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente is na zes competitieduels zonder zege eindelijk weer eens juichend van het veld gestapt.

ANP
ANP

De zowel sportief als financieel geplaagde ploeg sloeg zaterdag in het thuisduel met PEC Zwolle in het slotkwartier toe en won met 2-0.

Het was voor Twente de eerste thuiswedstrijd sinds anderhalve week geleden naar buiten kwam dat de ploeg drie punten moest inleveren vanwege de financiële wanorde. De voltallige aanhang, inclusief scheidend voorzitter Joop Munsterman en zijn opvolger Aldo van der Laan, hield voor het duel een blaadje omhoog met de tekst 'FC Twente blijft van ons'. De spelers van de thuisclub bleken geïnspireerd door die sfeeractie, want het begin was prima. Zo vond Luc Castaignos tot drie keer toe PEC-doelman Warner Hahn op zijn weg.

Na dat optimistische begin zakte Twente echter weg. Het werd daarbij ook niet geholpen door verschillende blessuregevallen. Waar Orlando Engelaar al voor het duel vanwege een kwetsuur wegviel, moesten aanvoerder Andreas Bjelland en spits Castaignos nog voor rust geblesseerd naar de kant.

Hahn geklopt

Daarnaast was de Zwolse keeper Hahn niet van plan om Twente een handje te helpen in de strijd tegen de sportieve crisis. De doelman redde vlak voor rust knap op een kopbal van Hakim Ziyech en deed dat aan het begin van de tweede helft nogmaals op een inzet van Renato Tapia. Aanvallend had PEC weinig in te brengen. Alleen Mustafa Saymak kon in de eerste helft gevaarlijk op het doel af, maar hij stuitte op doelman Sonny Stevens.

Een kwartier voor tijd slaagde Twente er eindelijk in Hahn te passeren. Tapia vond uit een hoekschop van Ziyech met zijn hoofd de verre hoek: 1-0. PEC gaf zich echter niet gewonnen en ging met Stef Nijland als extra aanvaller vol voor de gelijkmaker. De goal viel echter aan de andere kant. Hahn keerde acht minuten voor tijd na een counter nog de inzet van Jesus Corona, maar zag hoe Ziyech de rebound binnen schoot: 2-0.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen