VOETBAL26 sep '15 19:36

Van Gaal koestert koppositie

Auteur: ANP Nieuws

MANCHESTER (ANP) - Voor het eerst sinds zijn entree vorig jaar bij Manchester United staat Louis van Gaal met zijn ploeg aan kop van de Premier League.

ANP
ANP

De 'Mancunians' profiteerden zaterdag dankbaar van de nederlaag van stadgenoot Manchester City bij Tottenham Hotspur, door zelf Sunderland met 3-0 te verslaan. ,,Vorig jaar stonden we in deze periode volgens mij op de dertiende plaats, dus ik kan nu niet anders dan tevreden zijn'', zei Van Gaal, die Memphis Depay en Wayne Rooney hun eerste competitietreffer van dit seizoen zag maken.

,,Ik ben heel blij voor ze, maar het maakt mij niet uit wie scoort'', zei Van Gaal. ,,We maken doelpunten namelijk als ploeg. Het gaat erom dat we onze tegenstander verslaan, daarvoor is één doelpunt verschil genoeg.'' Het duurde op Old Trafford lang voordat ManUnited een gat wist te slaan met hekkensluiter Sunderland, dat veel tijd rekte. Pas in de vierde minuut van de aan de eerste helft toegevoegde tijd opende Depay de score. ,,Dat was hun straf voor al dat tijdrekken'', bromde Van Gaal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen