VOETBAL4 nov '15 22:55

Chelsea laat Mourinho weer lachen

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - Chelsea heeft de wankele positie van de geplaagde trainer José Mourinho iets verstevigd.

EPA
EPA

De Engelse kampioen versloeg woensdagavond op eigen veld Dinamo Kiev met 2-1. Daarmee klom de Londense club in groep G van de Champions League naar de tweede plaats, drie punten achter FC Porto. De Portugese ploeg van basisspeler Bruno Martins Indi bezorgde Maccabi Tel Aviv in Israël de vierde nederlaag op rij: 1-3.

Alles draaide in de aanloop naar het duel met Dinamo Kiev uiteraard om Mourinho, die met Chelsea de slechtste competitiestart van een kampioen ooit in de Premier League beleeft (elf punten uit elf duels). De Portugese trainer toonde zich ondanks de povere resultaten en zijn dreigende ontslag bijzonder strijdbaar. ,,Ik ben sterk genoeg om hiermee om te gaan'', sprak hij vol bravoure. De 'Special One' wist natuurlijk ook wel dat alleen een overwinning tegen Dinamo Kiev hem overeind zou kunnen houden.

Aanvoerder John Terry sprak dinsdag namens de spelersgroep nog maar eens zijn vertrouwen in Mourinho uit. De geplaagde coach kreeg vlak voor het begin van de cruciale wedstrijd ook nog de steun van het thuispubliek, dat hem fanatiek toezong. Maar op het veld moest het natuurlijk gebeuren.

FC Porto

Chelsea zette het fletse Dinamo Kiev vanaf de aftrap onder druk. Het Engelse overwicht leidde echter niet tot veel kansen. In de 34e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij Aleksandar Dragovic, die een voorzet van Willian ongelukkig in eigen doel werkte (1-0). Diego Costa claimde kort voor de rust vergeefs een strafschop bij de arbitrage. Na de pauze leek Mourinho door een treffer van opnieuw Dragovic in de slotfase opnieuw een klap te incasseren. Willian schoot de thuisclub uit een vrije trap alsnog naar de zwaarbevochten zege.

FC Porto won dankzij treffers van Tello, André André en Miguel Layún ruim van Maccabi Tel Aviv, de club van technisch directeur Jordi Cruijff.

Gerelateerde artikelen