VOETBAL26 apr '15 09:17

NAC Breda: hoop doet leven

Auteur: ANP Nieuws

BREDA (ANP) - Na de gevoelige thuisnederlaag zaterdagavond tegen concurrent Heracles Almelo (1-3) was treurnis troef in het kamp van NAC Breda.

EPA
EPA

In alle sombere verhalen wilde aanvoerder Dirk Marcellis toch graag nog wat nuance aanbrengen. ,,Ho, ho, we zijn nog niet gedegradeerd hoor'', benadrukte de centrale verdediger. En zo is het maar net. Sterker nog, NAC Breda kan zelfs nog aan de vermaledijde nacompetitie ontsnappen.

Heracles Almelo is door de verdiende zege in de enerverende degradatiewedstrijd inmiddels uit het zicht verdwenen. Nummer vijftien Excelsior Rotterdam daarentegen valt nog wel degelijk te pakken voor de Bredanaars. Met nog twee duels te spelen, bedraagt de achterstand drie punten en een veel slechter doelsaldo. NAC speelt nog uit tegen AZ en thuis tegen FC Groningen. Excelsior wacht nog wedstrijden tegen FC Utrecht (uit) en AZ (thuis).

,,Het is een kwestie van balen, uithuilen en elkaar weer oplappen voor de komende wedstrijden'', besefte Marcellis maar al te goed. ,,We zullen vooral mentaal moeten aansterken. Want als het in de reguliere competitie niet lukt, en daar ziet het wel naar uit, zullen we er met elkaar in de play-offs om promotie/degradatie opnieuw voor moeten knokken. Dan moeten we klaar zijn om die vier wedstrijden in de nacompetitie tot een goed einde te brengen.''

Tik

NAC-trainer Robert Maaskant wilde na de ,,stevige tik'' die Heracles uitdeelde liever nog niet aan het gevreesde toetje van de competitie denken. ,,Waarom zouden wij niet van AZ en Groningen kunnen winnen?'', blufte hij als vanouds. ,,We hebben in de afgelopen maanden nooit de kans in eigen hand gehad om ons veilig te spelen. Toch hebben we zeker tot de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht er heilig in geloofd, dat we het op eigen kracht zouden gaan redden'', doelde Maaskant op de smadelijke 2-2 twee weken geleden tegen de inmiddels gedegradeerde hekkensluiter in een duel dat NAC dik had kunnen en moeten winnen.

,,Maar zolang het in theorie kan, blijf ik erin geloven'', verzekerde hij. ,,We voetballen beter dan voorheen en spelen ook met meer overtuiging. Alleen komen we nog steeds scorend vermogen tekort. Ook tegen Heracles hebben we weer veel te veel kansen gemist. We zullen heel snel efficiënter moeten worden. Maar mochten we de nacompetitie toch moeten ingaan, dan vertrouw ik op de goede afloop. We hebben meer kwaliteit dan de clubs uit de Jupiler League.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen