VOETBAL5 nov '15 18:18

Ajax met Viergever tegen Fenerbahçe

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Nick Viergever begint om 19.00 uur met Ajax aan de thuiswedstrijd tegen Fenerbahçe in de Europa League.

Viergever
Viergever

De linksbenige verdediger krijgt in het centrum van de defensie de voorkeur boven Mike van der Hoorn, die vorig week in het bekerduel met Feyenoord nog een goede indruk maakte.

Van der Hoorn werd in de Kuip belast met de bewaking van de kopsterke Michiel Kramer. Tegen Fenerbahçe koppelt trainer Frank de Boer liever een linksbenige verdediger aan Joël Veltman in het hart van de defensie. De coach moest op zoek naar een centrale verdediger omdat Jairo Riedewald de geblesseerde linksback Mitchell Dijks moet vervangen.

De basisformatie van Ajax kent verder geen verrassingen. Riechedly Bazoer keert terug van een knieblessure. Daley Sinkgraven verhuist naar de bank. Ajax moet winnen van Fenerbahçe als de club de kans op overwinteren in de Europa League in eigen hand wil krijgen.

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Viergever en Riedewald; Bazoer, Klaassen en Gudelj; El Ghazi, Milik en Fischer.

Gerelateerde artikelen