VOETBAL14 mrt '15 21:46

SC Cambuur verslaat FC Utrecht

Auteur: ANP Nieuws

LEEUWARDEN (ANP) - Cambuur heeft zich zaterdagavond gerevancheerd voor de smadelijke 6-1-nederlaag die de ploeg een week geleden leed bij PEC Zwolle.

ANP Pro Shots
ANP Pro Shots

De Leeuwarders versloegen op eigen veld FC Utrecht met 3-1. De Domstedelingen wonnen vorige week juist met 6-2 van AZ.

De formatie van coach Henk de Jong ging vanaf het beginsignaal nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. Na een klein kwartier was Cambuur er dichtbij. Uit een vrije trap van Daniël de Ridder kwam de bal voor de voeten van Sander van de Streek, maar de middenvelder tikte net naast.

Twee minuten na de eerste kans opende Cambuur dan toch de score. De Ridder ging goed door in het strafschopgebied, maar werd neergelegd door Christian Kum. Scheidsrechter Kevin Blom wees resoluut naar de stip en Erik Bakker schoot de penalty achter Robbin Ruiter: 1-0.

Beheerst

Utrecht werd sterker maar creëerde nauwelijks echte kansen. Toch viel de gelijkmaker nog binnen het half uur. Edouard Duplan profiteerde van een misser van Vytautas Andriuskevicius en liet Nienhuis kansloos: 1-1.

Lang kon Utrecht niet genieten van de gelijkmaker. Van de Streek zette een minuut later al de 2-1 op het scorebord. Hij werd bij een voorzet van Furdjel Narsingh volledig vrijgelaten en schoot beheerst binnen.

Europees voetbal

Utrecht voetbalde in de tweede helft wel wat beter, maar stichtte nog steeds geen serieus gevaar, al schoot Timo Letschert uit een vrije trap rakelings over. Cambuur bleef op de counter gevaarlijk en invaller Mikhail Rosheuvel had de 3-1 binnen moeten schieten, maar stuitte op Ruiter.

Cambuur liet na het duel voortijdig te beslissen. Bartholomew Ogbeche raakte eerst nog de lat, waarna Rosheuvel in blessuretijd alsnog scoorde. Cambuur mag door de overwinning nog dromen van de play-offs voor Europees voetbal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen