VOETBAL8 okt '15 11:15

Supportersclub: juist nu achter Oranje

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Onder het motto 'juist nu staan we achter Oranje!' reist de supportersclub van het Nederlands elftal donderdag met tweehonderd fans naar Kazachstan.

ANP
ANP

De reis gaat vanaf Schiphol via Kiev naar Astana, de plek waar Oranje zaterdag de hoop op EK-kwalificatie in leven moet zien te houden. ,,Het wordt een trip van vijftien uur, maar we hebben het er graag voor over. Juist nu moeten we met z'n allen achter Oranje staan'', zegt bestuurslid Theo Pouw. ,,We steunen het Nederlands elftal niet alleen als er succes is en er op het Museumplein een feest wordt gehouden, maar ook in zware tijden als deze.''

De reis naar Kazachstan is lang en duur, maar toch laten tweehonderd fans zich daardoor niet tegenhouden. Allemaal krijgen ze van de officiële Supportersclub Oranje een sjaal met de opdruk 'Juist nu staan we achter Oranje'.

De fans verzamelen zaterdag in het centrum van Astana, waar een zogeheten Oranjecafé wordt ingericht. Met bussen worden ze daarna naar de Astana Arena gereden. In dat stadion moet Oranje van Kazachstan winnen om de EK-kansen overeind te houden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen