VOETBAL28 sep '15 10:49Aangepast op 28 sep '15 14:57

Feyenoord trots op financiële recordcijfers

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft afgelopen seizoen een recordwinst van 13,6 miljoen euro geboekt.

ANP Archiefbeeld
ANP Archiefbeeld

Ook de omzet was met 61 miljoen euro de hoogste ooit in de geschiedenis van de Rotterdamse club. ,,Op financieel gebied mogen we ronduit tevreden zijn'', zei algemeen directeur Eric Gudde maandag. Na een donkere periode met rode cijfers en grote schulden, heeft Feyenoord de afgelopen jaren in financieel opzicht de weg omhoog weer gevonden.

Op sportief vlak viel afgelopen seizoen tegen. Feyenoord overwinterde weliswaar in de Europa League, maar verspeelde op de slotdag van de eredivisie de derde plaats en greep vervolgens in de play-offs naast Europees voetbal. Technisch directeur Martin van Geel verkocht vorig jaar voor ruim 30 miljoen euro aan spelers. Mede door die inkomsten kon Feyenoord maandag met enige trots een recordwinst presenteren. Dit seizoen verwacht de directie opnieuw positieve cijfers te kunnen schrijven, aangezien Van Geel deze zomer weer voor zo'n 19 miljoen euro aan uitgaande transfers verdiende.

,,Voor het huidige seizoen hebben we het spelersbudget kunnen verhogen'', zei Gudde. ,,De ploeg is afgelopen zomer verder versterkt, waardoor de kans uiteraard is gegroeid dat we ons dit seizoen wél kwalificeren voor Europees voetbal.'' De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst staat na zeven wedstrijden op de tweede plaats, drie punten achter Ajax.

Trainingsaccomodatie

De omzet van Feyenoord bedroeg in het seizoen 2013-2014 nog bijna 48 miljoen euro, maar steeg afgelopen jaar flink. Dat komt mede doordat de club de verkoop van de merchandising volledig in eigen beheer nam. Het leverde 5 miljoen meer winst op dan een jaar eerder. Het eigen vermogen van Feyenoord, dat twee jaar geleden nog negatief was, bedraagt nu ruim 15 miljoen euro.

De directie overweegt een deel daarvan te gebruiken voor de aanleg van een nieuwe trainingsaccommodatie. Die wens is losgekoppeld van de plannen voor een nieuw of verbouwd stadion. Bovendien onderzoekt de leiding of geleidelijke terugkoop van de eigen aandelen mogelijk is. In de financiële crisistijd werd 49 procent daarvan verkocht aan de investeringsgroep Vrienden van Feyenoord.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen