VOETBAL4 apr '15 22:43

PSV overklast gehavend FC Twente: 0-5

Auteur: ANP Nieuws

ENSCHEDE (ANP) - De weg naar de landstitel ligt open voor PSV.

ANP PRO SHOTS
ANP PRO SHOTS

De ploeg van trainer Phillip Cocu nam zaterdag op bezoek bij FC Twente de twijfels weg die waren ontstaan door de nederlaag vlak voor de interlandperiode bij Feyenoord. In Enschede won PSV met speels gemak de wedstrijd die vooraf werd gezien als de lastigste hobbel op weg naar het kampioenschap: 0-5.

Na de zeperd in De Kuip zou een nieuwe nederlaag misschien de spanning weer hebben teruggebracht in de titelrace, maar de ploeg van Cocu had niets te vrezen van het zwaar gehavende FC Twente. De Tukkers moesten het stellen zonder Andreas Bjelland, Hakim Ziyech, Jesús Corona en Luc Castaignos, zo'n beetje de belangrijkste spelers in de ploeg van Alfred Schreuder. Bij gebrek aan een echte spits stond de kleine Shadrach Eghan in de punt van de aanval, achterin maakte Peet Bijen zijn debuut. In een 'fantasie-opstelling' met veel wijzigingen had Twente niets in te brengen tegen de koploper.

Hoe zeer Schreuder ook benadrukte de confrontatie met PSV zeer serieus te nemen, toch bleek in alles dat zijn elftal in gedachten al bij de bekerwedstrijd van dinsdag tegen PEC Zwolle is. FC Twente kan het seizoen vol sportieve en financiële tegenvallers nog een beetje redden in het toernooi om de KNVB-beker, waarin de finale lonkt. De rode brigade uit Enschede begon nog wel aardig en kreeg via Joachim Andersen de eerste grote kans, maar daarna zakte Twente volledig in elkaar.

PSV hoefde niet eens top te spelen om de ongelijke strijd al binnen 45 minuten te beslissen. Luuk de Jong tikte de 0-1 binnen, nadat een schot van Luciano Narsingh via de paal voor zijn voeten was gekomen. Jeffrey Bruma verdubbelde de score met een kopbal en Georginio Wijnaldum schoot de derde treffer binnen. Het enige lichtpuntje voor Twente was de rentree van Felipe Gutiérrez, die sinds het WK aan de kant stond met een knieblessure. De Chileen viel een kwartier voor tijd in, vlak nadat Memphis Depay er 0-4 van had gemaakt. Met zijn negentiende van het seizoen tekende de topschutter van de eredivisie ook voor de vijfde.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen