VOETBAL26 nov '15 14:07

FIFA boos over vrijlating grootste matchfixer

Auteur: ANP Nieuws

ÜRICH (ANP) - Wereldvoetbalbond FIFA is bijzonder teleurgesteld dat Singapore de grootste matchfixer ter wereld heeft vrijgelaten.

EPA
EPA

Het hooggerechtshof van de Aziatische stadstaat stelde Dan Tan Seet Eng woensdag in vrijheid, omdat hij geen gevaar vormt voor de openbare veiligheid en orde in Singapore. ,,We zijn in hoge mate ontstemd over dit besluit, gezien de ernst van zijn daden. De FIFA beschouwt het manipuleren van wedstrijduitslagen als een grote bedreiging voor het voetbal. Het tast de geloofwaardigheid en integriteit van het spel aan'', aldus de bond in een verklaring.

Dan Tan zat sinds oktober 2013 vast in Singapore op aandringen van Interpol. De internationale opsporingsdienst noemde hem het ,,brein van 's werelds grootste en meest beruchte matchfixingsyndicaat.''

Het proces tegen de 51-jarige zakenman is nog niet begonnen en om die reden kon Singapore de hoofdverdachte niet langer vasthouden. ,,Hoe verwerpelijk we zijn daden ook vinden, ze hebben vooral plaatsgevonden buiten onze grenzen'', aldus het hooggerechtshof.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen