VOETBAL14 mrt '15 22:40

Willem II wint op Woudestein

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Willem II kan in de slotfase van het seizoen omhoog kijken.

ANP Pro Shots
ANP Pro Shots

De ploeg van trainer Jurgen Streppel nestelde zich zaterdag stevig in de middenmoot met een overwinning op Excelsior: 2-3. Daardoor lonkt zelfs een plek in de play-offs om Europees voetbal voor de 'Tricolores', die vorig jaar promoveerden naar de eredivisie.

De Tilburgers lieten op Woudestein zien dat ze niet voor niets boven Excelsior staan op de ranglijst. De ploeg van Streppel combineerde net even wat makkelijker dan de Kralingers, die nog altijd met een schuin oog naar beneden zullen kijken op de ranglijst. Excelsior staat weliswaar zeven punten boven de degradatiezone, maar helemaal veilig is het elftal van Marinus Dijkhuizen nog niet. Toch maakt Excelsior dit seizoen zo'n degelijke indruk dat handhaving in de eredivisie geen probleem zal moeten zijn.

Willem II nam op het kunstgras in Rotterdam na achttien minuten de leiding via Robbie Haemhouts, die de bal van buiten het strafschopgebied met links in de hoek langs doelman Alessandro Damen prikte (0-1). Excelsior kreeg voor rust voldoende kansen om langszij te komen, maar met name Luigi Bruins lieten enkele grote kansen onbenut. Bruins kon na een half uur alleen op keeper Kostas Lamprou af, maar de Rotterdamse technicus trapte de bal naast het doel.

Het eerste gevaar na rust was weer van Willem II. Terell Ondaan kopte een vrije trap van Ali Messaoud richting de hoek, maar Damen tikte de bal met een uiterste krachtsinspanning tot hoekschop. In de 57e minuut kwam Excelsior op gelijke hoogte via Tom van Weert, die op aangeven van Bruins zijn tiende treffer van het seizoen intikte. Lang duurde dat evenwicht niet, want Messaoud bleef acht minuten later koel toen Haemhouts hem alleen voor Damen zette. Nadat Ben Sahar de Tilburgers in blessuretijd op 1-3 had gebracht, deed Jeff Stans nog iets terug namens de thuisclub.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen