VOETBAL7 jan '15 14:05Aangepast op 7 jan '15 14:33

Luis Enrique wuift geruchten Barcelona weg

Auteur: ANP Nieuws

BARCELONA (ANP) - Trainer Luis Enrique van FC Barcelona wuift alle geruchten die momenteel de ronde doen over zijn club weg.

EPA
EPA

Volgens de Spanjaard heeft hij helemaal geen problemen met sterspeler Lionel Messi, zoals Spaanse media beweren. ,,Er zijn momenteel zoveel geruchten. Ik probeer er ver weg van te blijven'', zei Luis Enrique woensdag, een dag voor de bekerwedstrijd tegen Elche.

Dat het rommelt bij Barcelona, staat wel vast. De clubleiding zette maandag technisch directeur Andoni Zubizarreta op straat, waarna diens assistent en clubicoon Carles Puyol ook meteen vertrok. Een dag eerder had Barça, met Messi als invaller, verloren bij Real Sociedad (1-0). ,,Ik voel me gesteund door de club en de spelers'', beweert Luis Enrique. ,,Op dit moment is alles rondom de club negatief, maar ik wil niets zeggen over al die geruchten.''

De 44-jarige Spanjaard, bezig aan zijn eerste seizoen als trainer bij Barcelona, noemde het wel ,,jammer'' dat Zubizarreta moest vertrekken. ,,Hij heeft me naar deze club gehaald.'' Luis Enrique kreeg vooral vragen over Messi, die volgens de geruchten helemaal klaar is met zijn trainer. De Argentijn zou zich niet kunnen vinden in de tactiek en zit bovendien vaker dan hem lief is op de bank, zoals zondag.

Messi ontbrak maandag bij de openbare training, officieel vanwege buikgriep. Toen hij later op de dag echter op de sociale media ineens de Engelse club Chelsea ging volgen, waren de verhalen over een mogelijk vertrek niet van de lucht. ,,Messi is de beste speler van de wereld. Maar dat heb ik al zo vaak gezegd'', verzuchtte Luis Enrique. ,,Ik heb niets te klagen over mijn relatie met de spelers.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen