VOETBAL29 mei '15 18:12Aangepast op 29 mei '15 18:31

Van Oostveen stemt namens KNVB

Auteur: ANP Nieuws

ZÜRICH (ANP) - Bert van Oostveen heeft vrijdagmiddag even voor zessen namens de KNVB zijn stem uitgebracht bij de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA.

ANP
ANP

De directeur van de Nederlandse voetbalbond maakte zijn voorkeur duidelijk en mikte het betreffende papiertje in een blauwe doos met daarop het logo van de FIFA.

Alle 209 stemgerechtigde bonden betreden op alfabetische volgorde een van de twee stemhokjes in de grote zaal van het Hallenstadion in Zürich. Zij brengen beurtelings en anoniem hun stem uit. De KNVB heeft al laten weten niet de kandidatuur van de huidige Zwitserse voorzitter Sepp Blatter, maar die van prins Ali bin Al-Hussein uit Jordanië te steunen.

Het is goed mogelijk dat alle 209 bonden straks wederom een stem moeten uitbrengen. De verkiezing is alleen in de eerste ronde beslist als Blatter of prins Ali direct meer dan twee derde van de stemmen krijgt. In de tweede ronde volstaat een meerderheid van 51 procent. Omdat de FIFA bij de verkiezingen voor het voorzitterschap geen gebruik maakt van computers, zou een tweede stemmingsronde weer één tot twee uur duren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen